Om meg – Kristin Hageengen Tokerud

Da jeg var 17 år ble invitert inn som ekstralærer i gymtimen til søsteren min. Dette var mitt første møte med arbeidslivet, og min første erfaring med å jobbe med mennesker.

Riktignok var dette en liten visitt, i forbindelse med et besøk hos moren min og hennes nye familie i Nord-Norge, men resulterte i 20 fine år i skolen.

Å være lærer har gjort meg godt kjent med barn og unge, både på individ- og gruppenivå. Jeg har fått uvurderlig erfaring med å forholde meg til, og samarbeide med, foreldre og foresatte. I tillegg gav det meg god systemforståelse og et bredt nettverk av samarbeidspartnere.

Vegen mot å bli terapeut og samtalepartner begynte da jeg, som prosessveileder, jobbet på oppdrag i ulike bedrifter. Jeg jobbet skulder mot skulder med lederne, og det var nå jeg bestemte meg for å bli terapeut for fullt. Hvordan lederne hadde det med seg sjøl hadde stor betydning for hvordan de håndterte arbeidsoppgavene sine, særlig personalarbeidet. Måten deres å være på ovenfor andre viste seg å ofte kunne adresseres tilbake til egen barndom og oppvekst. Å dykke inn i dette, og lære mer om tilknytningspsykologi, ble etter hvert et viktig fundament i terapiarbeidet mitt, og jeg sertifiserte meg i COS-p (Trygghetssirkelen). Jeg gjennomfører kurs i Trygghetssirkelen for foreldrepar alene og foreldregrupper.

Videre har John Gottman og Sissel Gran – to kjemper innen fagfeltet – fått stor innvirkning i terapeutarbeidet mitt. Gottman med sin solide forskning om parforholdets psykologi, og Sissel Grans litt kontroversielle tanker om begjæret. Hun snakker blant annet også om fenomenet hekt, og tar oss derfra med inn i temaet psykisk vold, som er en del av det jeg jobber mye med. Jeg har også latt meg inspirere av Modum Bads PREP-kurs, som er et forebyggende samlivskurs. Jeg er sertifisert kursholder i PREP-programmet, og bruker flere deler av dette programmet både i terapirommet og i veiledningen.

En viktig del av lærerjobben er å legge opp undervisninga på en slik måte at alle elever forstår. Dette har jeg tatt med meg inn i rollen som terapeut. Som pedagog er jeg opptatt av å få par til å se hverandres perspektiv, for å sikre felles forståelse av situasjonen som har bragt dem til kontoret mitt. Jeg har et ønske om å være en varm og kompetent samtalepartner. Om det er som terapeut, veileder, kollega, mor, kone eller venn – det skal være trygt i møtet med meg.

Hva tror jeg på?

Jeg tror på samarbeid. Jeg tror at alle liker å mestre. Jeg tror at de fleste klarer mer enn de tror. Og jeg har erfart, at med litt hjelp, er nettopp det mulig. Med tålmodighet, vilje, ærlighet, litt humor og mye varme tror jeg det meste er mulig.

Samarbeidspartnere

  • Mjøsterapeutene AS
  • SamKomp AS
  • Ruth&Ragna AS
  • Nok. Gjøvik