Referanser

Kristin kommer med ujevne mellomrom inn i familien vår. Vi vet at hun har en svært solid utdanning, og at hun har årevis med relevant erfaring, men opplevelsen vår er likevel at vi får en trygg og varm gjest på besøk. Hun evner å se oss alle sammen; ingen er viktigere enn andre, og hun er ikke redd for å være ærlig. På grunn av en spesielt god relasjonskompetanse, bruker hun lite av tida på å gå rundt grøten, uten at hverken barn eller voksne blir utrygge av det. Det er fint å oppleve at saker og krav man som forelder så på som udiskutable, ikke er det likevel, og der er Kristin god. Hun evner plukker det hele ned fra et høyt konfliktnivå, uten noen høytsvevende teorier, til håndterbare, nyanserte og konkrete tiltak. Kristin kommer ikke inn som en reddende engel. Hun kommer inn med en grunnleggende tro på oss som familie, og at det er vi som er eksperter på «oss». Vi sitter igjen med noen flere verktøy hver gang, og med en styrket tro på oss selv.

(Familie i veiledning)

Jeg føler at samarbeidet våres hittil har gått bra, vi har jo våre perioder der det er litt vanskelig tanke med at tiden ikke passer for en av oss og sefølgelig meg og mine perioder. Jeg føler meg kjempe heldig som har deg i livet mitt som jeg vet alltid er der ved min side og at du oppriktig bryr deg og det ser man med en gang. Du er lett å bli kjemt med og vi som har samarbeida lenge vil jeg si at vi er et suverent team (vi greier akkurat det vi vil, når vi jobber sammen). Det beste med deg er at du alltid har en løsning på ting og ikke nok med det, men du kjenner så mange folk i all slags yrker at du får alt til å rulle om det dukker opp no problem så har du løsninga. Jeg har vært så fornøyd og ser hvor god du er at jeg har anbefalt der til folka rundt meg som trenger en som deg.

(Jente i ettervern)

Det å stå i et samlivsbrudd og man får slengt «ørten» av livets andre utfordringer rett i fleisen samtidige, er mildt sagt blytungt. Heldigvis møtte jeg Kristin på denne reisen. Hun viste meg veien ut av mørket jeg satt i, fikk meg til å se fremover igjen. Og jeg vet ikke hvor jeg hadde vært i dag om det ikke var for henne! Mer jovial, klok og hjertevarm dame skal du lete lenge etter. Jeg er så takknemlig for våre samtaler og for det du har gjort.

(Kvinne i parterapi/individualterapi)